Turnul de tenis

Centrul internațional de design și inovare Carlo Ratti Associati a dezvăluit designul pentru Playscraper Tennis Tower, un concept unic și inovativ care propune mai multe terenuri de tenis suprapuse.

Turn de tenis lemonaid

Proiectul a fost dezvoltat pentru RCS Sport, ramura sportivă și media a principalului grup european de editare multimedia RCS MediaGroup. CRA a lucrat la proiectare ca parte a unei echipe mai mari de ingineri și consultanți tehnici. Proiectarea este posibilă printr-o tehnologie inovatoare de construcție bazată pe o structură ușoară de tip sandwich din oțel inoxidabil, dezvoltată de compania Broad Sustainable Building (BSB).

Te imaginezi jucând tenis aici?

Turnul de Tenis înalt de 90 de metri este format din opt terenuri, totalizând 5.500 de metri pătrați de spațiu de joc. Terenurile sunt stratificate mai degrabă pe verticală decât pe orizontală, folosind structura plăcii B-Core a BSB, o soluție inspirată de învelișul exterior al unei nave spațiale. Această tehnologie a făcut senzație în trecut, deoarece a permis desfășurarea în siguranță a unităților de construcții prefabricate într-un timp record.

„Acest proiect nu ar crea doar o nouă perspectivă pentru iubitorii de sport ”, spune arhitectul și inginerul Carlo Ratti, fondatorul CRA și directorul MIT Senseable City Lab. „Experimentează, de asemenea, cu un nou tip de spațiu public, care se extinde mai degrabă pe verticală decât de orizontală. Turnul este ușor de instalat și demontat și poate fi mutat cu ușurință. Această abordare flexibilă se potrivește naturii circulare a competițiilor sportive de astăzi, care se deplasează de la locație la locație pe tot parcursul anului. ”

Turnul de tenis conține opt structuri de tip sandviș îngrămădite unul peste celălalt, fiecare conținând un teren de tenis independent. Laturile înguste ale fiecărei „cutii” au pereți transparenți ce oferă vederi panoramice. Cele două laturi lungi încorporează o fațadă electronică care poate transmite meciuri sportive și alte conținuturi digitale. În acest fel, designul unic al turnului îi implică nu doar pe jucătorii de pe teren, ci pe cei din exteriorul clădirii, care pot vedea acțiunea pe ecranele sale largi.

Mai multe proiecte recente ale CRA explorează utilizarea materialelor neconvenționale în arhitectură. Centrul de cultură digitală MEET nou inaugurat din Milano este centrat în jurul unei „piețe verticale” a cărei scară a fost fabricată digital folosind un sandwich inovator din oțel tăiat cu laser.

CRA a experimentat și miceliul, rădăcina ciupercilor, ca element de construcție compostabil, mai ales cu instalația Circular Garden produsă împreună cu compania energetică Eni la Milano Design Week 2019.

Tot în capitala financiară a Italiei, CRA a folosit natura însăși ca o clădire bloc cu VITAE, un centru de cercetare științifică cu o podgorie urbană lungă de 200 de metri. VITAE a fost dezvoltat pentru Covivio și este programat să se deschidă în 2022.

Citeşte şi – https://www.lemonaid.ro/negocierea-contractelor-de-inchiriere-in-vremuri-de-covid-19/

 

Gabriel O.

lemonaidsoluții de administrare proprietăți.

Ai control asupra chiriașilor tăi, de oriunde te-ai afla. Venituri stabile și sigure.

lemonaid - servicii de administrare proprietăți

Articolul anterior Ghid de închiriere proprietate
Articolul următor Ce spun investitorii despre 2022 – an de glorie sau decădere?