Premiile publicației AZ – arhitectură și design

Recent, publicația Azure a dezvăluit cei 20 de câștigători ai Premiilor AZ 2019, care premiază creațiile excepționale în arhitectura și designul global.

Categoriile prezentate și premiate cuprind, printre altele: Clădiri peste/sub 1.000 mp, locuințe unifamiliale, condominii, arhitectură peisagistică, design interior, design comercial și instituțional, mobilier și sisteme de iluminat.

 

Proiectele câștigătoare includ o clădire rezidențială extraordinară în High Line din New York, un muzeu de artă construit în dune de nisip din China și un robinet ingenios pliabil.

 

Cei 68 de finaliști au sosit din Belgia, Mexic și Peru, iar cei 20 de câștigători au câștigat un trofeu AZ, proiectat de Matt Carr, unul dintre jurnaliștii publicației și vicepreședinte de proiectare la Umbra.

 

Premiile AZ au fost înmânate la o gală de neuitat de la Evergreen Brick Works unde oaspetele de onoare a fost legendarul arhitect peisagist Martha Schwartz.

Anul acesta, Premiile AZ au primit 1.175 de propuneri din 50 de țări. Pentru a restrânge acest număr fără precedent la o listă scurtă de 68 de finaliști, a fost reunit un juriu selectat de experți internaționali la birourile Azure din Toronto.

 

Membrii juriului au fost: Arhitectul Pritzker, Thom Mayne, co-fondator al firmei de arhitectură Morphosis și școala de arhitectură principală SCI-Arc; Pat Hanson, arhitect și partener fondator al firmei din Toronto gh3 *; Matt Carr, vicepreședinte de proiectare la Umbra; renumitul designer de interior Johnson Chou; și Stefano Pujatti, directorul ElasticoSPA, un studio de arhitectură cu birouri în Italia și Canada.

Printr-o deliberare atentă și o dezbatere plină de viață, acești cinci jurați au selectat cei 20 de câștigători, ale căror lucrări pot fi admirate mai sus.

 

Te mai poate interesa și …  Architectural Photography Awards 2018

 

Sursa: Azure magazine

Articolul anterior Locuințe ale celebrităților - Tommy Hilfiger
Articolul următor 5 informații pe care e bine să le știi despre închirierea în regim hotelier - Airbnb - Timişoara 2021