Extravaganță pe…roți

Într-o eră a transportului cu avionul, rapid dar înghesuit și fără strălucire, Venice Simplon-Orient-Express oferă o experiență uimitoare, presărată cu lux și istorie.

 

Deși în România transportul cu trenul a fost parcă „uitat” și neglijat, putem totuși visa la o călătorie cu cel mai luxos „hotel pe roți” – denumit Venice Simplon-Orient-Express.

Restaurarea celebrului Orient Express a început în anul 1977, când James B. Sherwood a început să cumpere și să readucă la strălucirea de altădată cele 18 vagoane de tren care pot „găzdui” până la 180 de persoane.

Ocupând o treime dintr-un vagon, apartamentele au marchetărie din lemn, textile somptuoase și elemente deosebite cu design personalizat.

Fiecare aspect al designului trenului este legat de istorie și fiecare detaliu este tratat ca propria operă de artă „, explică directorul general al trenului, Pascal Deyrolle. „De la prelucrarea lemnului și până la obiectele din sticlă de cristal și țesături texturate, meșteșugul emană din toate unghiurile. În cadrul suitelor noi, oaspeții pot simți și atinge anii de istorie și tradiție care încorporează experiența Venice Simplon-Orient-Express „.

Traseul acestui extravagant tren include destinații precum Londra, Paris Veneția, Budapesta sau Verona.

Costul unei călătorii în timp începe de la 2.450 lire sterline.

Sursa: Architectural Digest

www.belmond.com

 

 

 

 

Articolul anterior Cum pot deveni ferestrele o sursă de energie?
Articolul următor Locuințe ale celebrităților - Tommy Hilfiger