Cum să-ți decorezi apartamentul de Valentine’s Day?

Tocmai ce ți-ai închiriat apartamentul visat (l-ai găsit pe lemonaid.ro sau un prieten ți-a spus de el 🙂 ) și te pregătești de primul eveniment – Ziua Îndrăgostiților – Sf. Valentin – 14 februarie sau Dragobete – 24 februarie

Ziua Îndrăgostiților, numită și Ziua Sfântului Valentin, este sărbătorită anual pe 14 februarie.

Conform Wikipedia,  Ziua Îndrăgostiților este recunoscută ca o semnificație culturală, religioasă și comercială de dragoste în multe regiuni din întreaga lume, deși nu este o sărbătoare publică în orice țară.

Dragobetele este o sărbătoare populară, celebrată de români pe 24 februarie.

Îmbrăcați de sărbătoare, fetele și flăcăii se întâlneau în fața bisericii și plecau să caute prin păduri și lunci, flori de primăvară. Dacă se găseau și fragi infloriți, aceștia erau adunați în buchete și se puneau ulterior în lăutoarea fetelor, timp în care se rosteau cuvintele: „Floride fraga/Din luna lui Faur/La toată lumea sa fiu dragă / Urâciunile să le desparți”.

Deși sărbătorită deseori la restaurant sau în club, indiferent de dată, anul acesta (la fel ca în 2021) cel mai probabil acasă va fi scena noastră pentru o cina romantică de Sf. Valentin.

Dar anul acesta poți face ceva diferit, fie că e vorba de culori atipice, materiale deosebite, arome speciale sau persoane dragi.

Îndrăznește cu negru

Arhitectul Nishita Kamdar crede că roșul, rozul, albul este o modă trecută (adio trandafiri roșii, tort cu fructe de stele și lumânări albe).

„Pentru o cină confortabilă pentru doi, adaugă o notă de epocă și intrigă mesei tale. Introduceți lenjerie de masă gri sau neagră și compensați paleta întunecată cu plăci de alamă sau cupru”, spune Nishita. Pentru acea notă de romantism care se învecinează cu perioada Victoriană, așezați pe masă lumânări cu parfum de mosc negru și o grămadă de dalii negre, crini și zambile.

Dacă spațiul dvs. de luat masa este setat să fie îndrăzneț și gotic, atunci decorul și mobilierul din camera de zi pot fi mai puțin grele și pot orienta spre moodboard-ul „confortabil și elegant”.
Cheia este să recreați o atmosferă intima, caldă și elegantă.
Cuverturile, pernele și covoarele sporesc considerabil nivelul de confort și moliciunea spațiului. Luminile mai calde sau lumânările parfumate combinate cu pot-pourri sau bujori albi proaspeți îmbunătățesc și mai mult starea de spirit.

În bucătărie

Întâlnirea dvs. de Ziua Îndrăgostiților este un succes garantat dacă partenerul/a dacă este gata să petreacă timpul în bucătărie, ajutându-vă cu mai mult decât să scoateți farfuriile sau să deschidă sticla de vin!

O modalitate nouă de a duce cina de Ziua Îndrăgostiților la următorul nivel este să fii aventuros cu mâncarea. „Gătiți o furtună în bucătărie cu mâncare de culoare de la violet la negru, gândiți-vă la măsline, spaghete cu cerneală de calmar sau împărtășiți o linguriță de înghețată de vanilie cu cărbune”, spune Nishita. Petrecerea timpului în bucătărie pentru lucrul de pregătire este, de asemenea, momentul perfect pentru a-ți etala accesoriile strălucitoare de bucătărie și bibelourile pe care le-ai luat în călătoriile tale. Da, așa e. De ce să le păstrezi doar în sufragerie și dormitor? Pune câteva dintre suvenirurile tale preferate pe raftul de bucătărie, frigider sau perete. Acestea vor acționa și ca început de conversație cu data de Ziua Îndrăgostiților!

Dormitor

Ziua Îndrăgostiților este ziua pentru a sărbători dragostea, compania și amintirile.

Pentru designerul de interior din Mumbai Jannat Vasi, o modalitate unică și artistică de a decora un spațiu pentru întâlnirea ei specială ar fi prin rame foto artistice. „Aș imprima împreună fotografii cu momentele noastre prețuite și le-aș plasa în rame polaroid de hârtie (disponibile pe Amazon.com).
Folosește peretele de accent principal al dormitorului tău pentru a plasa ramele într-un colaj secvențial în funcție de date, locație sau evenimente petrecute împreună”, sfătuiește Jannat. „Recomand să folosiți benzi colorate pentru a adăuga o notă de distracție. Scrierea de câteva mesaje private pe rame este un plus grozav pentru a adăuga o notă personală soțului/soției.” Aceasta este, de asemenea, o opțiune de decor ușor de înlocuit, una pe care o puteți schimba în funcție de ocazie.

Sfat: Evită luminile de basm, sunt de domeniul trecutului! Două lămpi elegante alături de patul dvs. ar fi notă elegantă potrivită pentru decorarea dormitorului.

Baia

Partenerul dvs. de Ziua Îndrăgostiților va aprecia baia curată, dar va găsi cu adevărat interesant și amuzant să vadă bijuterii ciudate în acest spațiu.
O cameră de zi frumos amenajată și un dormitor elegant ar trebui completate de o baie cu un design la înalțime.

Elemente esențiale pentru o baie atractivă: miroase grozav (difuzor de parfum), prosoape pufoase (negre sau violete, pentru a continua tema din sufragerie) și bijuterii din călătoriile tale (piese umoristice, obiecte stridente și kitsch) care vor face baia un loc interesant.

Gabriel O.

lemonaidsoluții de administrare proprietăți.

Surse:

  • https://www.architecturaldigest.in/
  • unsplash.com

Modele contracte ⇒ model contracte închiriere / procese – verbale predare imobil/ act adițional contract închiriere

Ai control asupra chiriașilor tăi, de oriunde te-ai afla. Venituri stabile și sigure.

lemonaid - servicii de administrare proprietăți

Articolul anterior Ce spun investitorii despre 2022 – an de glorie sau decădere?
Articolul următor Personalitatea ta și designul interior al casei tale