fbpx

Cea mai inteligentă şi sustenabilă clădire din lume

Stie unde locuieşti. Știe ce autoturism conduci. Știe cu cine te întâlneşti astăzi şi cât zahăr îţi pui în cafea.

Cei peste 28.000 de senzori cu care este dotată clădirea situată în Amsterdam controlează totul, de la iluminat până la alegerea spaţiului potrivit pentru munca ocupanţilor celei mai inteligente clădiri de birouri construită până în prezent.

Clădirea ce asigură sediul firmei de consultanţă Deloitte a fost realizată de compania de dezvoltare imobiliară OVD, şi mai este cunoscută sub denumirea – The Edge.

Este cea mai „verde” clădire din lume, conform agenţiei britanice BREEAM – care i-a acordat cel mai mare scor obţinut vreodată de o clădire de birouri – 98.4%.

Caracteristicile clădirii fac parte din filozofia celor care au realizat această clădire şi denotă o preocupare sporită nu numai pentru utilizarea cât mai eficientă resurselor dar şi pentru asigurarea unui standard de viaţă cât mai ridicat pentru angajaţii companiei de consultanţă.

Astfel, acest proiect a avut ca bază „a new way of working” – sau „un nou mod de a munci”, accentul fiind pus pe mobilitate, eficienţa şi confortul angajaţilor.

Câteva dintre caracteristicile acestei clădiri de birouri:

utilizarea inteligentă a informaţiei – cei 28.000 de senzori ai clădirii strâng informaţii despre programul de lucru al angajaţilor, obieciurile acestora dar şi spaţiile disponibile şi organizează desemnarea birourilor acestora în funcţie de program, disponibilitate şi eficienţă;
eficienţă energetică – panourile solare crează mai multă energie electrică decât consumă; panourile de iluminat cu LED au fost concepute în aşa fel încât pot fi aprinse utilizând energia produsă de cablurile de Internet;
control – fiecare angajat al Deloitte utilizează o aplicaţie care îi permite accesul în clădire, găsirea colegilor de lucru, ajustarea temperaturii sau accesul la sala de fitness. Poate chiar comanda o reţetă pentru cină, iar la finalul programului de lucru o sacoşă cu ingredientele comandate îl va aştepta.

Mai multe informaţii veţi putea regăsi aici:
https://www.bloomberg.com/…/2015-the-edge-the-worlds-green…/

Articolul următor Property management - simplitate și control